Rondleiding Roerstreekmuseum

18 april 2024, 14 uur

Buurtvereniging 't Vrijveld is er voor iedereen! Dik, dun, groot, klein, jong én oud! 

Daarom organiseren we ook activiteiten speciaal gericht op onze senioren buurtbewoners. En natuurlijk zijn deze activiteiten ook toegankelijk voor andere buurtbewoners! 18 april bezoeken we het Roerstreekmuseum in Sint Odiliënberg.  Buurtbewoner Cor is hier vrijwilliger en leidt ons graag rond. 

Tentoonstelling 'Hoe was het in de klas?'

Aan de hand van 22 vitrines verspreid over twee zalen gaan we terug in de tijd naar de jaren 50 en 60. We nemen plaats in een nagebouwde klas uit dit tijd en omringen ons met unieke materialen die toen op de lagere school werden gebruikt.  

Herinner jij het je ook zo? Herken je de wandborden en liedjes van die tijd? Je ziet prachtige filmopnames en luistert naar geluidsfragmenten uit die tijd.

En oud-leerlingen vertellen op film over hun schoolperiode: leuke maar ook minder leuke gebeurtenissen. Lees en herken veel dingen uit je jeugd en het verhaal van alle Roerstreekscholen, inclusief Herten en Linne. Kijk en luister, verwonder en geniet.

Daarnaast is er tijd om een deel van de vaste collectie te bewonderen, zoals voorwerpen uit de prehistorie, een romeins graf uit Linne, een geologische verzameling, de reconstructie van een mammoet, verzamelingen opgezette dieren en munten.

Genoeg te zien en te bewonderen dus!

We verzamelen om 14.00 uur bij het Roerstreekmuseum. Het bezoek duurt naar verwachting ongeveer 2 uur. 

Heb je geen vervoer? Geef dat dan aan bij het aanmelden. Mogelijk kun je met een andere deelnemer meerijden. 

Adres:  Kerkplein 10, Sint Odiliënberg

Aanmelden

Aanmelden kan door hier je gegevens in te vullen of het formulier uit te printen, in te vullen en even in de brievenbus te doen op de Dr. Philipslaan 124. Aanmelden kan tot en met 10 april. 

Formulier Roerstreekmuseum
Afbeelding – 55,5 KB 68 downloads