Nieuws en activiteiten

Wil jij op de hoogte blijven van wat zich afspeelt in onze mooie wijk? Volg ons dan ook op Facebook!

 

Rabo ClubSupport

Om de bewoners van het Vrijveld met elkaar te verbinden organiseert, initieert en support onze buurtvereniging tal van activiteiten. Zodat we in de wijk op elkaar terug kunnen vallen. Elkaar groeten en elkaar kennen. Een deel van die initiatieven en activiteiten is zichtbaar, een deel alleen voelbaar.

Lees meer »

Uitnodiging: Hoe vergroenen we samen Roermond?

Hoe vergroenen  we samen Roermond, Roerdalen, Midden-Limburg ?Kom en laat ons weten wat jij belangrijk vindt op dinsdagavond 7 maartVoor een groenere straat, wijk of meer natuur, ook in vijvers, vennen en beken. Iedereen met hart voor wilde planten, natuurdieren, openbaar groen, waterleven, bomen en borders is van harte welkom ! Dus zowel jij als natuurliefhebber als zij die al met natuur(beheer en/of beleid) bezig zijn.Wat gaan we doen ? Na een korte inleiding over het beleid van de gemeenten, de provincie Limburg (het Natuurprogramma 2023-2030), het Rijk (de Agenda Natuurinclusief) en de Verenigde naties (de internationale duurzaamheidsdoelen, de SDG's) vertellen enkele mensen hun ervaringen rondom het beïnvloeden van het gemeentelijk beleid dan wel het samen met de gemeente beleid en projecten vorm, inhoud en uitvoering geven.Hoe doen we dat ?

Lees meer »

Huiskamer 307

Tot en met 30 maart is iedere dinsdagochtend en donderdagmiddag huiskamer 307 een hotspot voor de wijk . In plaats van thuis stoken, kan men gezellig samenzijn in de huiskamer en opwarmen met gratis koffie, thee en op donderdagen is er gratis soep voor iedere bezoeker.  Naast het faciliteren van ontmoeting en verbinding tussen buurtbewoners, gaan we door middel van het aanbieden van thema activiteiten energiebesparing onder de aandacht brengen. Bezoekers krijgen door verschillende ludieke en gezellige activiteiten kennis, inzicht en tips rondom dit thema. Tijdens de inlopen zullen altijd twee medewerkers van Vijf aanwezig zijn om een goed gesprek op gang te brengen, maar ook om eventuele hulpvragen en ideeën voor de buurt naar boven te krijgen.   Voor wie Het project is in principe voor alle buurtbewoners uit het Vrijveld en omgeving. Al wijzen we niemand de deur omdat hij of zij een bepaalde postcode niet heeft.    Wanneer Wekelijks zullen wij de deuren van de Huiskamer 307 (Oranjelaan 45a in Roermond) openen op: Dinsdag 10.00u - 12.00u Donderdag 14.30u - 16.30u

Lees meer »

Sintzamelingsactie speelgoed 2022

Elke dag is het weer in het nieuws: de inflatie is ongekend hoog, de energieprijzen gestegen. Veel mensen hebben het moeilijk om rond te komen. En voor je het weer is het weer december. Waar de een naar uit kijkt, kijkt de ander als een berg tegen op. Al dat eten, al die cadeautjes…

Lees meer »

Oranjelaan

Woensdag 23 februari was er een informatieavond over de herinrichting van de Oranjelaan. Het verkeersbesluit en inspraakplan ligt ter inzage en tot en met 22 maart konden bewoners en belanghebbenden reageren. Nieuwsgierig naar de plannen? Kijk op www.roermond.nl/oranjelaan. 

Lees meer »

Mysterybox

Lockdowntip 2: Sportservice Roermond verstopt een mystery box ergens in Roermond. Om deze mystery box te openen heb je een speciale code nodig. Deze code wordt verspreid op verschillende plekken in Roermond. Lukt het jou om alle codes te vinden? Ga dan opzoek naar de mystery box en maak hem open.

Lees meer »

Update sloopwerkzaamheden Dr Philipslaan

Bericht van uitvoerder JANSSEN DE JONG BOUW ZUID B.V.In de nieuwsbrief van oktober is de vooraankondiging gedaan dat de puinbreker in week 45 gepland staat, graag informeren wij u dat deze met minimaal een week verschoven zal worden naar week 46. Uiteraard informeren wij u één week vantevoren over de exacte dag.

Lees meer »