Sintzamelingsactie speelgoed 2022

Elke dag is het weer in het nieuws: de inflatie is ongekend hoog, de energieprijzen gestegen. Veel mensen hebben het moeilijk om rond te komen. En voor je het weer is het weer december. Waar de een naar uit kijkt, kijkt de ander als een berg tegen op. Al dat eten, al die cadeautjes…

Voor gezinnen met (jonge) kinderen is Sinterklaas een uitdaging. Alle vriendjes lijken mee te doen. Iedereen lijkt cadeautjes te krijgen. Maar hoe doe je dat als je het elke maand financieel net of niet redt?

Zo goed als nieuw

Daarom zamelen we ook dit jaar weer speelgoed in. Nieuw of zo goed als nieuw speelgoed. Want het gaat niet om de kwantiteit, maar wel om de kwaliteit. Lichte gebruikssporen zijn geen probleem, maar liever niet. Het spreekwoord zegt: ‘Een gegeven paard mag je niet in de mond kijken.’ En toch is dat precies wat we hier doen! We willen de kinderen verblijden met speelgoed dat voor hen niet tweedehands voelt. Daarnaast hebben we geen onbeperkte opslagcapaciteit en vragen we iedereen kritisch mee te kijken en zich af te vragen of het speelgoed er nog zo goed uitziet dat je het aan je lievelingsneefje of nichtje zou geven.

Inleveren tot 13 november

Van poppen tot ballen, van Uno tot Pim Pam Pet, van stiften tot boeken. Heb jij zo goed als nieuw speelgoed liggen voor kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar? Dan kun je dit tot 13 november inleveren op de Dr. Philipslaan 124 in Roermond.

Snoepgoed (houdbaar) en sinterklaaspapier zijn ook van harte welkom!

Uitdelen

Wij zorgen er, samen met Basisschool Willem de Zwijger voor, dat dit terecht komt bij kinderen uit onze buurt voor wie het krijgen van een cadeau in de decembermaand niet vanzelfsprekend is.

Meer informatie

Voor meer informatie over de inzamelingsactie mail je naar voorlichting@vrijveld.nl.  Pak het aub in in doorzichtig cellofaan. Dan kunnen de ouders zelf hun cadeau uitkiezen!

Let op! We vragen nadrukkelijk om alleen nagenoeg onbeschadigd speelgoed in te leveren!