Sushiburger

Ingrediënten

  • 200 gram rijst
  • 250 gram zalmhaas
  • 2 stengels lente ui
  • 1 avocado
  • 1/2 mango
  • 1/2 komkommer
  • 3 el (rijst)azijn
  • 1 tl wasabi (optioneel)
  • sesamzaad (optioneel)

 

Voor de marinade:

  • 2 el sojasaus
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder

 

Zo maak je het:

Neem 200 gram sushirijst en voeg daar 300 ml water aan toe. Breng aan de kook en haal na 10 minuten koken de pan van het vuur. Laat daarna nog 15 minuten met deksel op de pan staan.  Maak vervolgens een marinade door 3 el rijstazijn in een kommetje te mengen met 1 tl suiker en een flinke scheut zout. Meng dit door de rijst en laat afkoelen. 

Terwijl de rijst kookt maken we de marinade voor de zalm. Meng 2 el sojasaus, 2 tl gemberpoeder, een halve tl knoflookpoeder en een scheutje citroensap tot een gladde marinade. Zet weg in de koeling en lepel het vruchtvlees uit de avocado en prak fijn. Voor wat pit voeg je een 1 tl wasabi toe en zwarte peper. Snijd de mango en komkommer in kleine stukjes en de lente ui in kleine ringen. Meng dit met de helft van het avocadomengsel. 

Gebruik een kookring van 10 cm om de rijst mooi rond te krijgen. Voeg het overgebleven avocadomengsel toe en bouw vervolgens op met de stukjes zalm en ede rest van het avocadomengsel. Maak het geheel eventueel af met sesam.

Lekker met wat extra sojasaus.